Hexicon utser Anders Rössel till ny CFO

Hexicon, en ledande innovatör inom flytande vindkraft, tillsätter Anders Rössel som ny CFO och efterträder därmed Karin Ljung som lämnar för en annan CFO roll. Han tillträder sin nya roll på Hexicon andra veckan i juni 2023 och kommer att ingå i företagets ledningsgrupp. Han kommer närmast från en position som CFO på Adverty (publ) och tillför stark finansiell expertis till företagets tillväxtambitioner samt dess planerade acceleration av projektportföljen.

"Jag är mycket nöjd över att få Anders till vårt team på Hexicon. Med sin breda erfarenhet tillför Anders ett stort värde till vår organisation. Hans strategiska tankesätt och meriter för att skapa tillväxt kommer att vara avgörande när vi fortsätter att förstärka Hexicons position på marknaden. Jag har fullt förtroende för Anders förmåga att bidra till vår fortsatta framgång”, kommenterar Marcus Thor, VD för Hexicon.

"Jag är glad över att bli en del av teamet på Hexicon och bidra till att stärka dess finansiella struktur och tillväxtresa. Hexicon har en enorm tillväxtpotential och jag ser fram emot att använda min erfarenhet och kunskap för att stödja företagets vision att spela en nyckelroll i expansionen av flytande vindkraft, en bransch med exceptionella tillväxtutsikter", säger Anders Rössel.

Anders Rössel har tidigare varit interim CFO på försäkringsbolaget Howden. Han har också haft betydande roller, inklusive Group Business Controller, på företag som SCA, Swedish Match, Cherry och MTG. För närvarande är Anders Rössel CFO på Adverty (publ) och kommer att tillträda sin nya roll på Hexicon den andra veckan i juni 2023 och ingå i företagets ledningsgrupp. Anders Rössel har en kandidatexamen i företagsekonomi från Lunds universitet. Under övergången kommer han att arbeta nära Karin Ljung för att säkerställa en sömlös överlåtelse av ansvar.