Hexicon förstärker expansionen i Nordamerika med nya topprekryteringar

Hexicon fortsätter att expandera verksamheten i Nordamerika. Med två topprekryteringar i hamn förstärks teamet med Theodore Paradise, Chief Policy and Legal Officer, och Darren McQuillan, Vice President Global Fabrication, som tillträder under andra kvartalet 2022.

Rekryteringarna är i linje med Hexicons strategi att fokusera på marknader med snabb utvecklingspotential för havsbaserade projekt, liksom på snabb kommersialisering av bolagets TwinWind-teknologi. USA är en het marknad för havsbaserad vind, med stora vindresurser och ett politiskt planeringsmål om 110 GW havsvind till 2050. Rekryteringarna bekräftar Hexicons ambitioner på den nordamerikanska marknaden och stärker bolagets position med kompetenstillskott inom både supply chain- och offtake-strategi – två av de mest kritiska utmaningarna för sektorn.

Theodore Paradise kommer närmast från energibolaget Anbaric och har en lång meritlista med mer än 20 års erfarenhet från sektorn. Han är en erkänd expert inom regulatoriska frågor och strategisk nätplanering. Uppdraget på Hexicon är att stärka varumärkeskännedomen och bolagets position som tankeledare. Han bidrar också till bolagets position som ledande inom projektutveckling.

”Det är kombinationen av kunnande inom partnerskap för projektutveckling och en industriledande teknologi som gör Hexicon så välpositionerade för den nordamerikanska marknaden. Jag ser fram emot att vara en del av företaget och lyfta den flytande vindkraftens möjligheter att nå uppsatta mål om förnybar energi”, säger Theodore Paradise.

Darren McQuillan har under de senaste 35 åren arbetat inom bygg- och infrastrukturbranschen på den amerikanska marknaden och globalt. Han ansluter från Flour Corporation, där han hade positionen Deputy General Manager of Operations. I sin nya roll på Hexicon kommer han att driva den globala kommersialiseringen av bolagets teknik, inklusive R&D-finansiering och strategiska partnerskap.

”Jag är väldigt glad över att vara en del av Hexicon och den spännande resan som vi har framför oss. Med min erfarenhet av den globala och nordamerikanska marknaden, ser jag fram emot att accelerera Hexicons utveckling och leverera projektfördelar i våra partnerskap här”, säger Darren McQuillan.

”Vi är mycket nöjda med förstärkningarna till vårt team. Deras betydande erfarenhet kommer att stärka vår position både i Nordamerika och globalt. I en tid där energiomställningen och energisäkerhet kommer i allt skarpare globalt fokus är vi stolta över att välkomna dem ombord”, säger Marcus Thor, vd för Hexicon.